Over Fruitfunk

Fruitfunk – Het idee

“Snoep verstandig, eet een appel. De slogan van vroeger om kinderen meer fruit te laten eten. Zo gemakkelijk werkt het helaas niet… Als vader van twee kinderen van 6 en 9 weet ik hoe moeilijk het is om je kinderen zo gezond mogelijk te laten eten. In 2014 zijn Rob en ik Fruitfunk begonnen, met de missie kinderen op een verantwoorde manier te laten snoepen. Door echt fruit te gebruiken voor onze producten, bieden we een product dat lekker is en nog steeds de vezels, vitaminen en mineralen bevat die van nature voorkomen in fruit. Fruitfunk is het meest verantwoorde alternatief op het schap, beloofd!”

– Daan Schapendonk, co-founder Fruitfunk      

Fruitfunk 100% naturally

Bij Fruitfunk zijn wij iedere dag druk bezig om onze producten zo verantwoord mogelijk te maken en toch de lekkere smaak te behouden. De producten van Fruitfunk zijn 100% natuurlijk. Producten gemaakt van 100% fruit, maar ook overheerlijke combinaties van fruit, groente of gepofte rijstkorrels.  

LEKKER Fruit is zoet en daarom zijn onze producten dat ook! De producten van Fruitfunk zijn verkrijgbaar in de overheerlijke smaken aardbei, appel en banaan! 

VERANTWOORD Onze producten bevatten vitaminen, mineralen en vezels die van nature in fruit voorkomen. Door de vezels worden de natuurlijke fruitsuikers langzamer opgenomen door het lichaam. Het gevolg hiervan is dat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft en de vezels een bijdrage leveren aan de verzadiging. Daarnaast worden er geen kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen aan onze producten toegevoegd. Kortom, Fruitfunk is het verantwoorde alternatief. 

LEUK Met leuke verpakkingen proberen we kinderen een verantwoord alternatief zelf op te laten pakken. Onze verpakkingen spreken tot de verbeelding bij kinderen! Ze hebben namelijk altijd een opdruk met bekende figuurtjes uit films of televisieseries van Minions of Paw Patrol

FAQ

Jullie producten bevatten suiker, waarom zijn jullie producten dan verantwoord?

Het gaat hierbij niet om toegevoegde suikers. Onze producten bevatten enkel suiker dat van nature voorkomt in fruit. In tegenstelling tot regulier snoepgoed, bevatten de fruitsnoepjes van Fruitfunk voedingsvezels die ervoor zorgen dat de natuurlijke fruitsuikers langzamer opgenomen worden door het lichaam. Het gevolg hiervan is dat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft en de vezels een bijdrage leveren aan de verzadiging.

   
 

Waar kan ik jullie producten kopen?

Fruitfunk is onder andere verkrijgbaar bij Jumbo, Plus, Deen, Emté en Albert Heijn. De verkrijgbaarheid per product is te vinden op onze productpagina. Het kan zijn dat de verkrijgbaarheid per filiaal verschilt. Daarnaast liggen onze producten in grootverpakkingen bij de Sligro of te bestellen via onze webshop.

 

Toen ik de strawberry producten zag, vroeg ik mij af of het nog goed was. Hoe komt dit?

De producten van Fruitfunk zijn gemaakt van Fruit en zijn van nature erg plakkerig. Om het niet aan elkaar te laten plakken zorgen we voor een coating van citrusvezel. De citrusvezel zorgt voor een witte dusting op het product. Aangezien er geen kleur- en andere kunstmatige stoffen aan de producten zijn toegevoegd heeft het niet dezelfde Gummi achtige uitstraling als het meeste snoep op de markt.

   
 

Zijn jullie producten glutenvrij?

Onze fruitsnoepjes zijn glutenvrij. Wel zijn ze verpakt in een omgeving waar gluten voor kúnnen komen. De kans is klein, maar er bestaat een kans dat het product sporen van gluten bevat. Onze schoolbars bevatten wel gluten! 

   

Nice to meet you!

This post is also available in: Engels Deens