🍏 Made of fruit 🍌 No added sugars 🍓 Vegan 🍑

Voedingsexperts aan het woord - Gezond de zomer door

Verantwoord eten is erg belangrijk, zeker voor kinderen! Om verantwoord eten leuk en makkelijk te maken, laten wij voedingsexperts blogpost schrijven met super handige tips. Deze blogpost is geschreven door Gitte Smolders en Iris de Laat, beide voedingsexperts en in het bezit van een voeding & diëtetiek diploma.

Hoera!! De zomervakantie staat weer voor de deur. Tijdens de vakantie ontbreekt in het dagelijkse leven veelal regelmaat en structuur. Er wordt vaker meer gegeten en minder bewogen in vakanties. Een voornaamste reden is dat sportverenigingen zomerstops hebben. Ongezonde voeding en minder bewegen kan op de lange termijn tot overgewicht leiden.

Het is vakantie, het allerbelangrijkste is GENIETEN! Dit kan natuurlijk ook op een verantwoordde manier. We hebben 6 handige tips voor jullie, die heel makkelijk toepasbaar zijn.

1. Zorg voor voldoende regelmaat. Dit betekent drie hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch en avondeten) en maximaal drie verantwoorde tussendoortjes per dag. Enkele voorbeelden van verantwoorde tussendoortjes zijn fruit, snackgroente (komkommertjes, snoeptomaatjes, stukjes paprika, wortels etc.) of een handje ongezouten noten. Probeer ongezonde tussendoortjes (ijs, koek, snoep, chips, snacks etc.) zoveel mogelijk te beperken.

2. Zorg dagelijks voor voldoende beweging (60 minuten per dag). Dit is juist in deze periode belangrijk, aangezien er in de vakanties meer wordt gegeten en minder wordt bewogen. Wees actief met de kinderen door bijvoorbeeld samen te fietsen, wandelen of zwemmen etc.

3. Wees voorbereid op uitstapjes en neem zelf lunchpakketjes en verantwoorde tussendoortjes mee. Bedenk en maak samen met de kinderen verantwoorde alternatieven voor een gezellig dagje weg.

4. Kies voor water en met uitzondering voor zoete dranken. Om water meer smaak te geven kun je water in de koelkast zetten met verschillende soorten fruit en/of munt. Hierdoor kunnen kinderen toch een verantwoord drankje pakken, waar een lekker smaakje aanzit.

5. Kies voor waterijs in plaats van soft- of schepijs. Je kunt natuurlijk ook zelf verantwoorde ijsjes maken door yoghurt met fruit, gepureerd fruit of fruit met water in te vriezen. Op de blog van Fruitfunk staan leuke recepten voor een verantwoord ijsje en frozen yoghurt bites.

6. Keep the balance, maar wees niet te streng voor jezelf en je kinderen. Het is tenslotte zomervakantie!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published