🍏 GRATIS verzending vanaf €25 (NL) 🍓 verzonden binnen 1 - 3 werkdagen 🍌

'Bakken' met fruitfunk - gezonde appel donut

Wij van Fruitfunk zijn dol op fruit, maar gewoon een stuk fruit verveeld soms ook wel een beetje. Het is veel leuker om een heus feestje van je fruithapje te maken. Daarom hebben we een verantwoord alternatief bedacht van de donut. Een donut helemaal gemaakt van fruit en wat kwark. Je kunt hem zo mooi maken als je wilt. Ook leuk om je kinderen te laten helpen bij het versieren van hun eigen donut.  

Wat heb je nodig?

  • Appels (ongeveer 4 sneetjes per appel)
  • Magere kwark
  • Zakje Fruitfunk naar keuze (aardbei, banaan/perzik of fruit hearts blueberry)
  • Het lievelingsfruit van je kinderen. Bijvoorbeeld: bessen, frambozen, kiwi's, bananen, mango. (Mag ook diepvries fruit zijn)

Appel Donut


Lets's start!
Was de appel(s) en snij in plakken van circa 1 centimeter. Maak nu met een appelboor in het midden van de appelschijven een gat. Als je geen appelboor hebt, kun je ook een schilmesje gebruiken. De basis is er, het is nu tijd om het gezonde 'glazuur' te maken. Voor wit 'glazuur' gebruik je gewoon magere kwark. Wil je een leuk kleurtje aan de kwark geven, meng het dan met fruit. Wij hebben paarse kwark (bessen) en roze kwark (frambozen) gemaakt. Dit maak je door wat magere kwark te blenden met fruit met een mooie kleur. Verdeel de (fruit)kwark gelijkmatig over de appelschijven. Nu komt het leukste gedeelte, de topping! Hierbij kunnen je kinderen mooi helpen. Zorg eerst dat de toppings in mooie stukjes zijn gesneden. Je mag de donut versieren met fruit wat jij lekker en mooi vindt. Wij hebben gekozen om stukjes frambozen, besjes, kiwi, mango en banaan te gebruiken. Ook voegen we wat Fruitfunk snoepjes toe om de feestelijke appeldonut helemaal af te maken.

Enjoy your healthy donut!


Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden voordat ze worden geplaatst.